neljapäev, 26. september 2024

Karrimaitseline marineeritud suvikõrvits




Mõni aeg tagasi andis naabrinaine oma marineeritud suvikõrvitsat maitsta ja kuna selle maitse üllatas igati heas mõttes, siis muidugi otsustasin järele proovida. Uurisin ka netis retsepte ja nii tuletasin oma. Idee pärit siit.
Kogused timmisin taas omakasvatatud suvikõrvitsa põhjal ning sain jälle kaks umbes 400 ml purki ja veel ühe väiksema. Pean tõdema, et tulemus sai kohe erakordselt krõmps! Kuna marinaadi jäi mul natuke üle, siis järgmine kord vast vähendan veidi äädika kogust, ning kellele meeldib magusam marinaad, võib suhkru kogust tsipa suurendada. Aga praegu käin muudkui purgi kallal ja krõmpsutan suvikõrvitsat 😎


1 suurem suvikõrvits, ca 600 g
300 ml õunaäädikat
300 ml vett
160 g suhkrut
1 sl jämedat soola
1-1,5 sl Madras karripulbrit
0,5 sl pruune sinepiseemneid
0,5 tl kurkumit
soovi korral natuke jahvatatud kaneeli ja nelki

1. Viiluta suvikõrvits mitte väga õhukeselt (umbes 4 mm lõigud). Pane lõigud laiemassi kaussi, puista neile umbes 1 tl soola, sega kõik ettevaatlikult läbi ja jäta pooleks tunniks seisma.
2. Pane kõik marinaadi ained potti ja lase marinaadil keema tõusta.
3. Pigista suvikõrvitsalõigud õrnalt kuivaks, pane marinaadi ja lase marinaadil keema tõusta. Keera kuumus väikeseks ja lase marinaadil veel paari minuti jagu keeda.
4. Tõsta suvikõrvitsaviilud tihedalt purkidesse ja siis kuum marinaad peale, nii et viilud oleksid kaetud. Sulge purgid kaantega.

Kollane suvikõrvits jäi ka erakordselt atraktiivne.
No aga tõesti, lihtsalt lust on neid lõike krõmpsutada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar