Kõrvitsa-ploomimoos apelsini ja vürtsidega
Moosi maitset võib enda soovi järgi timmida. Praegused ainete kogused tingis aga mu pisike kõrvits, mille kaal puhastamata kujul oli 1,1 kg. Kes soovib kollast moosi, võib kasutada kollaseid ploome.
700 g kõrvitsat, puhastatult
700 g ploome
700 g suhkrut
1 apelsini koor ja mahl
0,5 tl vanillipulbrit või vanillikaunapastat
1 tl piparkoogivürtsi
2 sl sidrunimahla
1. Keeda kõrvitsatükid väheses vees pehmeks ja kurna või auruta pehmeks ning lisa siis kõrvitsatükkidele sorts aurutamisvett. Vajuta kõrvitsatükid potis pudrunuiaga püreeks.
2. Lisa kõrvitsapüreele suhkur, puhastatud ja tükeldatud ploomid ning lase segul keema tõusta.
3. Alanda kuumust ja lase moosil vähemalt 20 minutit vaikselt podiseda. Lisa riivitud apelsinikoor ja mahl ning ülejäänud maitseained. Sidrun tõstab kõik maitsed kenasti esile ja elavdab maitset.
4. Tõsta moos kuumalt purkidesse ja kaaneta.
NB Kui apelsin nii väga ei maitse, võib lisada ainult pool apelsini.
Mida kauem moosi keedad, seda tummisemaks see muutub.
Selline vürtsikas ja pisut apelsinine moos sobis
väga hästi Brie juustu seltsiliseks.
Imehää eelroog või magustoit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar