laupäev, 28. jaanuar 2023

Seemne-pähkliküpsised




Viimasel ajal olen küpsiselainel ja mõni aeg tagasi interneti avaruses seigeldes sattusin sellisele toredale retseptile. Kuna armastan väga süüa seemneid ja pähkleid, siis katsetasingi selle retsepti ära. Tulemus vastas ootustele. Suurepärane hommikusöök, vahepala või ka näks, mida pakkuda külalistele.
Ainuke muutus, mille tegin, oli see, et lisasin kõigele veel natuke pekaanipähkleid. Mee asemel kasutasin vahtra-agaavisiirupit - see oli lihtsalt olemas -, aga võib kasutada lihtsalt puhtaid siirupeid ning seemneid-pähkleid oma äranägemise järgi natuke muuta.

1 munavalge (30 g)
1 sl vedelat mett või vahtrasiirupit (või muud siirupit) (30 g)
½ tassi päevalilleseemneid (68 g)
⅓ tassi kõrvitsaseemneid (47 g)
¼ tassi seesamiseemneid (38 g)
⅓ India pähkleid, soovi korral pluss väike peotäis pekaanipähkleid

1. Pane ahi 150 kraadi peale sooja.
2. Vahusta käsitsi vispliga munavalge kergelt vahule ja sega vispliga juurde mesi või siirup.
3. Lisa seemned ja pähklid ning sega munavalgevahuga korralikult läbi, nii et kõik oleks korralikult kaetud.
4. Tõsta segu supilusikaga portsude kaupa küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja küpseta küpsiseid 150 kraadi juures 15 minutit. Siis alanda kuumus 120 kraadile ja küpseta veel 10 minutit.
Lase küpsistel plaadi peal jahtuda ja naudi!

NB Küpsetamise temperatuur oleneb ahjust, nii et tunne oma ahju. Minul on gaasiahi ning temperatuurid olid vastavalt 180 ja 150.

Minul tuli sellest kogusest üheksa küpsist.
Võib-olla oleks võinud panna tsipa väiksemad portsud.

Väike update. Praeguseks olen seemneküpsiseid korduvalt küpsetanud ja
väiksemate lusikatäite korral tuleb kenasti viisteist küpsist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar