kolmapäev, 4. jaanuar 2023

Kitsejuustusalat jõhvikatega




Jõudsin pildi teha, enne kui salat otsa sai - no ei uskunud, et tuleb nii hea! Kitsejuust ei ole just mu lemmik, aga ma söön seda ja minu jaoks nõuab see teatud kooslust. Praeguses salatis oli üsna tugeva mekiga kitsejuust, kuid jõhvikad ja kaste tegid sellega imet. Salat lihtsalt kadus 😋
Kitsejuustu ostsin Juustukuningatest. Aga näiteks Rimis on müügil mõnusalt maheda maitsega Bettine kitsepiimajuust.
Koostisainete puhul on jällegi kogused soovituslikud ning rohelist salatit, jõhvikaid ja pähkleid ma tõesti ei kaalunud, vaid panin tunde järgi. Ka kastet tuleb timmida oma maitse järgi, aga ega selle puhul suurt eksida saa.


rohelise salati segu, umbes 50 g
kitsejuustu, umbes 100 g
1 punane sibul ja u 1 sl tumedat palsamiäädikat
kuivatatud jõhvikaid, paar peotäit
Kreeka pähkleid, paar peotäit

Kaste:

3 sl neitsioliiviõli
1 sl tumedat palsamiäädikat
0,5 - 1 sl mett

1. Puhasta ja viiluta sibul õhukeselt. Pane sibul kaussi palsamiäädikaga marineerima. Äädikat ainult nii palju, et imendub kenasti sibulasse.
2. Teises kausis sega omavahel kastme ained.
3. Laota vaagnale roheline salat. Puista salatile ühtlaselt sibulaviilud (kui jääb tilgake äädikat üle, kalla see lihtsalt sibulale). Murenda sibulale kitsejuust ning siis lisa jõhvikad ja sõrmede vahel natuke väiksemaks purustatud Kreeka pähklid. Nirista salatile ühtlaselt kaste ja naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar