kolmapäev, 1. veebruar 2023

Kohupiimavorm manna või kaerakliidega


Esimene variant keefiri ja kaerakliidega.

Üldiselt tehakse kohapiimavormi nisumannaga (võib kasutada ka täisteramannat), kuid kaerakliid on suurepärane manna asendaja. Olen teinud kliidega isegi bubertit ja ainult kiidan. Samuti võib vormile lisada rosinaid, õunatükke, kuivatatud puuvilju jne. Lisandiks sobivad keedis ja kissell, aga ka lihtsalt piimaga on kohupiimavormi hää süüa.
Annaksin siinkohal kohe korraga kaks varianti.

Kohupiimavorm küpseta 24-26 cm läbimõõduga koogivormis.
Mina küpsetasin vormid gaasiahjus 200 kraadi juures, pöörõhuga ahjus piisab ilmselt 180 kraadist. Aga taas - tunne oma ahju.

400 g kohupiima
4 suurt muna, kollased ja valged eraldi
1,5 dl suhkrut
2 dl keefirit
2 dl kaerakliisid või nisumannat
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

1. Pane küpsetusahi 180/200 kraadi peale sooja.
2. Vahusta munakollased suhkrutega heledaks vahuks.
3. Sega juurde keefir, kohupiim ja küpsetuspulbriga segatud kaerakliid või manna.
4. Vahusta eraldi kausis munavalged kõvaks vahuks ja sega kohupiimasegu hulka.
5. Kalla tainas vajadusel küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta vastavalt oma küpsetusahjule180/200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni vorm värvub pealt kenasti pruunikaks.
Lase vormi enne serveerimist jahtuda.


Teine variant jogurti ja mannaga.


400 g kohupiima
3 suurt muna, soovi korral kollased ja valged eraldi
1 dl suhkrut
1 dl maitsestamata jogurtit
2 dl nisumannat või kaerakliisid
1 tl vanillisuhkrut
0,5-1 tl küpsetuspulbrit

1. Pane küpsetusahi 180/200 kraadi peale sooja.
2. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Kui soovid, siis alguses vahusta kollased ja lõpuks lisa tainasse eraldi vahustatud munavalged.
3. Sega juurde jogurt, kohupiim ja küpsetuspulbriga segatud kaerakliid või manna.
4. Kalla tainas vajadusel küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta vastavalt oma küpsetusahjule180/200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni vorm värvub pealt kenasti pruunikaks.
Lase vormi enne serveerimist jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar