laupäev, 7. jaanuar 2023

Tomatikaste röstitud paprikaga




Polnud väga ammu seda kastet teinud, kuigi paprikahoidiseid varutud hulga. Nüüd siis tegin ja püüdsin kohe pildile ka. Mõnus vaheldus tavalisele tomatikastmele ja ausalt öeldes ei tunne selle puhul lihast üldse puudust. Aga kel soovi, näiteks hakkliha peaks sobima küll (see siis praadida koos sibulaga).
Kastmes kasutasin GOURMANTE marineeritud röstitud paprikaid. Aga tomatite ja paprikate suhe võiks olla enam-vähem pooleks. Juustu panna oma maitse järgi, mitte väga palju, väikesest tükist piisab.

1 sibul
3-5 küüslauguküünt
õli praadimiseks
500 g tükeldatud tomateid omas mahlas
450 g purk marineeritud röstitud maguspaprikaid
100-200 ml vahukoort
pecorino romano või parmesani juustu, riivitult, maitse järgi
2 tl kuivatatud basiilikut ja/või Vahemere maitseainet
soola
jahvatatud musta pipart
1-2 sl suhkrut

1. Pane nõrutatud röstitud paprika köögikombaini ja purusta.
2. Puhasta sibul ja viiluta õhukeselt. Puhasta küüslaugud ja haki peeneks.
3. Aja sügaval pannil õli kuumaks, keera tuli väiksemaks ning kuumuta õlis sibulat ja küüslauku, kuni sibul muutub klaasjaks.
4. Lisa tomatid omas mahlas ja lase keema tõusta. Siis lisa purustatud paprikad ja vahukoor ning lase kastmel jälle keema tõusta. Lase kastmel kümmekond minutit vaikselt podiseda ja sel ajal maitsesta kaste ning lisa riivitud juust. Mina panen alati ka suhkrut, aga sellega alustan vähemast ja timmin kastme maitse tasapisi parajaks.
5. Serveeri kaste endale meelepärase pastaga. Garneeri kaste riivitud juustu ja hakitud värske basiiliku või peterselliga.

Kastet jätkub vabalt neljale-viiele sööjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar