neljapäev, 1. detsember 2022

Kiire naan




Meile meeldib suppide kõrvale mingit õhukest saiaollust süüa. Või on need leivad?Tavaliselt on selleks lavašš, aga armastame ka naani. Kunagi otsisin lihtsa ja kiire naani retsepti ning nüüd ongi üks juba korduvalt järele proovitud. Tegemine käib tõesti lihtsalt ja kähku. Osa jahust võib asendada täisterajahuga.
Mina teen sellest kogusest 8 naani. Võib teha ka vähem ja suuremad, aga minu jaoks on need paraja suurusega.


1¾ tassi ehk u 230 g nisujahu
2 tl suhkrut
1 tl soola
¾ tl küpsetuspulbrit
2 tl toiduõli
½ tassi ehk 1,2 dl keefirit (või piima) 
sulavõid, ürte määrimiseks, soovi korral

1. Sega kausis kõik ained ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vormi tainast pall ja jäta 10 minutiks toidukile alla seisma.
2. Jaga tainas kaheksaks osaks, vormi pallid ja rulli need õhukeseks (läbimõõt u 15 cm).
3. Prae naanid pannil vähese õliga mõlemalt poolt pruuniks, umbes paar minutit ühelt ja teiselt poolt. (Kui naan hakkab pannil juba mullitama, on aeg see ümber pöörata.) Serveerimisel võib määrida naanile sulavõid ja riputada peale hakitud ürte.

Minul ei tule naanid rullimisel väga korrapärased,
kuid praadimisel servad tasanduvad.

Naan sobib hästi aasiapärase läätsesupi kõrvaseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar