kolmapäev, 7. detsember 2022

Suitsukana-suitsujuustusupp




Olen supi lainel ja siin on väike edasiarendus Toidutare kana-suitsujuustusupist. Eks võib alati ise kanalihast puljongi keeta, aga mina, va laisk, ei viitsi (muidugi võib kasutada ka valmispuljongit) ja otsustasin kasutada suitsukana, mis annab supile veelgi hääd mekki juurde. Lisasin ka lillkapsast ja brokolit, kuid mõlemat n-ö riisi kujul. Selleks tuleb nende õisikud köögikombaini panna, natuke suristada ja ongi "riis" valmis. Kui need köögiviljad ei juhtu just lemmikud olema, siis nõnda kaovad need supi sisse ära, nii et peaaegu ei oskagi nende olemasolu ära arvata.
Jällegi kiire, lihtne ja maitsev. Sellest kogusest piisab vabalt neljale-viiele sööjale.

250-300 g suitsukanaliha, tükeldatult
2 l vett ja 4 tl kanapuljongipulbrit
1 suur porgand, jämedalt riivitult
2 sibulat, viilutatult
õli praadimiseks
250 g lillkapsa- ja brokoliriisi (mõlemat umbes pool väiksemat pead)
2 dl vahukoort
200 g suitsujuustu, tükeldatult
soola, (valget) pipart, vajadusel
värsket peterselli serveerimiseks

1. Kalla paksu põhjaga potti nii palju õli, et see oleks õliga kaetud, ja aja kuumaks. Kuumuta selles sibul ja porgand läbi.
2. Lisa vesi ja puljongipulber (võib asendada puljongikuubikuga) ning lase keema tõusta. Siis lisa lillkapsas ja brokoli ning keeda suppi vaiksel tulel kümme minutit.
3. Lisa supile suitsukana, suitsujuust ja vahukoor ning lase supil uuesti keema tõusta. Timmi maitse soola ja pipraga parajaks ning serveeri supp värske peterselliga.

NB Sageli on mul lillkapsa- ja brokoliriis juba sügavkülmast võtta, sest alati ei kasuta lillkapsast ja brokolit korraga ära, kuna nende pead kipuvad suurevõitu olema. Nii teengi need riisiks ja panen portsudena sügavkülma.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar