neljapäev, 1. detsember 2022

Aasiapärane läätsesupp 2




Lihtne, kiire, maitsev - mida veel tahta? Ained on enamasti sellised, mis tavaliselt kodus olemas. Päris hea vedel puder, nagu mu teine pool tähendas 😋
Tegin väikese koguse, millest sai neli korralikku taldrikutäit. Aga ainete koguseid võib vaba käega suurendada ja oma maitse järgi reguleerida.

1 dl punaseid läätsi
1 suur sibul
2 suurt küüslauguküünt
1 suur porgand
0,5 l vett
250 ml kookospiima
1 sl punast või kollast karripastat
soola, pipart
1 sl laimimahla (või sidrunimahla)
1 tl sidrunheinapulbrit, soovi korral
3-4 sl õli

1. Haki sibul ja küüslauguküüned jämedamalt ning riivi jämedalt porgand.
2. Aja poti põhjas õli kuumaks ning kuumuta selles sibul ja küüslauk kergelt läbi. Lisa porgand ja kuumuta veel natuke segades.
3. Lisa läätsed ja vesi, umbes pool teelusikatäit soola ja natuke pipart. Las supil keema tõusta, siis alanda kuumust ja keeda suppi umbes 10 minutit, kuni läätsed on peaaegu pehmed.
4. Sega juurde kookospiim, karripasta, laimimahl ja sidrunheinapulber, kui kasutad, ning lase supil veel kord keema tõusta. Kontrolli maitset ja serveeri supp hakitud koriandri või peterselliga.

Ja kordan pilti, sest naanid ja supp said tehtud-söödud koos.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar