neljapäev, 23. jaanuar 2020

Tuunikala-nuudlisalat



Salati idee on pärit ühe praeguseks kadunud kaupluse salativalikust. See meeldis väga, kuid alati on ikka omatehtud parem 😉 Kindlasti on see saanud meie pere klassikaks. Valmib lihtsalt ja kiirelt.

150-200 g kuivi nuudleid
1 konserv (185 g) tuunikalatükke või purustatud tuunikala õlis
15 cm jupp värsket kurki
1 kollane paprika
1 punane sibul
kivideta tumedaid oliive, soovi korral maitse järgi (eelistan Kalamata oliive)
2-3 sl majoneesi
soola
musta pipart

1. Pane nuudlid soolaga maitsestatud veega keema. Kui nuudlid on pehmed, kurna need ja loputa kergelt külma veega, et need kiiremini jahutada.
2. Puhasta ja viiluta sibul õhukeselt. Selleks poolita sibul, tee sellesse paar risti lõiget ja siis viiluta. Haki kurk ja paprika väikesteks pulkadeks.
3. Sega kausis nuudlid, sibul, kurk ja paprika ning murenda tuunikalatükid koos õliga sinna hulka. Soovi korral lisa ka viilutatud oliivid.
4. Lõpuks sega salatisse majonees ning maitsesta salat soola ja pipraga.

NB Mõistagi võib asendada kollase paprika punasega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar