esmaspäev, 6. jaanuar 2020

Kalakoogid valge suitsukalaga



See on minu üks variant Inglismaal populaarsetest kalakookidest. Tore viis kasutada valget suitsukala ja mina eelistan võimalusel ikka kuumsuitsutatud mereahvenat. Aga võib kasutada ka turska või muud endale meelepärast kala. Kartulid võib keeta juba eelmisel päeval ja nii on kookide tegemine üsna lihtne.
Sellest kogusest tuleb umbes 12 kooki.

1 kuumsuitsu-mereahven (u 300-350 g puhastatud liha)
2-3 suurt keedetud kartulit (400-500 g)
1 suur muna
3 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit
soola
musta pipart
1 tl mädarõigast
0,5 tl kanget sinepit
punt värsket tilli, peeneks hakitult
punt värsket peterselli, peeneks hakitult
1 sl väikeseid kappareid, soovi korral

riivsaia paneerimiseks
õli praadimiseks

1. Puhasta kala ja murenda peeneks. Vajuta kartulid pudrunuiaga pudruks või vajuta läbi juurviljapressi. Sega need kõigi teiste ainetega omavahel ühtlaseks massiks ja maitsesta.
2. Vormi supilusikaga tainast pallid (ära tainast liiga kõvasti kokku suru), veereta neid riivsaias ja vajuta kergelt lapikuks ning prae koogid pannil õlis keskmisel kuumusel helepruuniks. Õliga ei maksa koonerdada, sest koogid imavad seda korralikult sisse.
3. Serveeri kalakoogid endale meelepärase majoneesikastmega.

Koogid tulevad mõnusalt kohevad.
 
NB Taina võib varem valmis teha ja seda külmas hoida. Siis on sellest ka parem kooke vormida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar