neljapäev, 9. jaanuar 2020

Kanasupp mangoga



Allikas: Toidutare.ee. Seal on supi nimi kiire kanasupp mangoga. Olen seda suppi juba korduvalt teinud ja supp on huvitav - heas mõttes - , aasiapärane ning magushapu. Mugavuse mõttes kasutan kanafilee asemel üldjuhul suitsukana ja lisan iga kord ka natuke sidrunheinapulbrit. Samuti pole mul kodus maisitärklist võtta ja selle olen asendanud kartulitärklisega. Supp valmib tõesti kiirelt ja lihtsalt.
Kui värsket mangot pole, siis tõenäoliselt sobib kasutada hästi ka konserveeritud mangot. Korra olen ostnud külmutatud mangot, kuid see oli üsna toore olekuga ja kaugeltki mitte magus.
Annan retseptist oma variandi ja algsed ained panen sulgudesse.

2 suitsutatud kana kintsuliha (või 3 kanafileed)
1 porrulauk, roheline osa
4 sellerivart
100 g mandleid
1 l vett
1 sl kanapuljongipulbrit (või 2 kanapuljongikuubikut)
2 sl sojakastet
3 sl sidrunimahla
1-2 tl kartulitärklist (või maisitärklist)
1 värske mango (300 g mangot)
0,5 tl sidrunheinapulbrit, soovi korral
mandlilaaste, soovi korral kaunistuseks
värsket hakitud koriandrit
1-2 sl õli praadimiseks

1. Lõika kanaliha väikesteks tükkideks. Viiluta porru ja seller. Puhasta mango ja tükelda kuubikuteks.
2. Aja pannil õli kuumaks ning kuumuta selles porru, seller ja kanatükid kergelt läbi.
3. Aja potis vesi keema ja lisa puljongipulber. Lisa ka pannil kuumutatud ained, mangotükid, mandlid ja sidrunheinapulber. Lase supil keema tõusta ja keera kuumus väikeseks.
4. Sega tassis sojakaste ja sidrunimahl tärklisega ning lisa segu niristades supi hulka, suppi samal ajal segades. Kui supp on keema tõusnud, keera potil kuumus alt kinni.
5. Sega osa hakitud koriandrist supi sisse ja osa jäta kaunistamiseks.

NB Kui kasutad toorest kanafileed, prae see kõigepealt pannil läbi ja maitsesta soola-pipraga. Siis lisa porru ja seller.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar