teisipäev, 21. jaanuar 2020

Kaerakliidega õunakook



Allikas: Veski Mati kaerakliide pakk.
Tasub ikka teinekord pakendilt lugeda, mis kõik seal kirjas on. Sedakorda avastasin sealt õunakoogi retsepti ja otsustasin selle kohe järele proovida. Kook tuli sedavõrd hea, et otsustasin ka jagada. Ainuke pahupool minu jaoks on taina kogus, mis on minu arvates liiga suur ja võiks olla poole väiksem. Kasutasin kõrgete servadega küpsetusplaati suurusega 35 x 25 cm ja koogist lõikasin 24 korralikku tükki. Aga kook ise tuli mõnusalt mahlane ja mitte ülimalt, vaid parajalt magus ja lahe.
Tegin retseptis ka paar pisikest muutust ja nüüd on hea taina kogust poole võrra vähendada.

4 suurt muna
1,5 - 2 dl suhkrut
3 dl kaerakliisid
3 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
1 sl vanillisuhkrut
100-150 g võid
3 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
5-6 õuna
1 sl kaneeli + 1 sl suhkrut

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
2. Sega omavahel kõik kuivained ja sega need munavahu hulka, kuni saad ühtlase taina.
3. Lisa tainale hapukoor/jogurt ning sulatatud ja natuke jahutatud või.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla tainas plaadile.
5. Koori ja tükelda õunad ning laota ühtlaselt tainale. Puista neile kaneeli ja suhkrut.
6. Küpseta kooki 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni see muutub pealt kuldselt pruuniks.

NB Õunu võib olla ka rohkem ja mina tegin nii, et kolmandiku õuntest segasin tainasse ja ülejäänud panin peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar