pühapäev, 24. november 2019


Suvikõrvitsapirukas kanaga.



Mulle  meeldivad sellelaadsed pirukad väga, sest need sobivad nii argipäeval kui ka pidulikumal puhul. Kasutada võib kanafileed või suitsukana - mõlemaga on hea. Põhi võib olla mis tahes endale meelepärane pirukapõhja tainas, aga minu vaieldamatu lemmik on kohupiimamuretainas.
Vormi diameeter on 26 cm.

Tainas:

200 g kohupiima
200 g võid, toasooja
1 muna
200 g jahu pluss nii palju veel, et tainas lööks käe küljest lahti
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
0,5 tl suhkrut

Täidis:

1 suvikõrvits (u 400 g)
1 porruvars või 1 suur paprika
2 tk suitsutatud kana kintsuliha või u 300 g kanafileed
soola
musta pipart
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivavatud tüümiani
3 muna
2 sl maitsestamata jogurtit
100-150 g riivjuustu
õli praadimiseks

1. Valmista tainas. Sega toasoe või kohupiima ja munaga. Siis lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sool ja suhkur. Sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa nii palju jahu, et tainas lööks käe küljest lahti. Keera tainas kilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külma.
2. Viiluta suvikõrvits ja porru või paprika. Haki suitsukana väiksemateks tükkideks. Prae köögiviljad õlis kergelt läbi, maitsesta soola, pipra, pune ja tüümianiga ning sega juurde kanatükid.
Fileed kasutamisel tükelda filee ja prae tükid pannil kergelt läbi, maitsestades need oma meele järgi. Siis lisa köögiviljad, prae veel natuke ja maitsesta.
3. Sega omavahel munad ja jogurt, lisa segule ka näpuotsatäis soola.
4. Võta tainas külmast, rulli see küpsetuspaberil õhuseks ja nii suureks, et vormil jääksid kõrged servad. Tõsta tainas koos paberiga vormi ja vajuta servad ühtlaseks.
5. Jaota köögiviljasegu ühtlaselt tainale, kalla munasegu peale ja riputa riivjuustuga üle.
6. Küpseta umbes 180 kraadi juures kuni tund, kuni vorm muutub pealt kenasti pruunikaks.


NB Kui tainas pole piisavalt külmaks läinud, võib sellest küpsemisel natuke võid välja sulada. Seepärast võiks lahtikäiva vormi puhul selle põhja igaks juhuks väljastpoolt fooliumiga katta.
Nagu alati, võib asendada osa tavalisest jahust täisterajahuga.
Mõistagi võib asendada kuivatatud ürdid värsketega. Sel juhul panen nii punet kui tüümiani kumbagi hakitult umbes ühe supilusikatäie.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar