pühapäev, 24. november 2019

Kodujuustuvorm



See kodujuustuvorm sobib nii kergemaks õhtusöögiks kui ka tugevamaks hiliseks hommikusöögiks. Muteerus see minu käe all selliseks ühest juustuvormi retseptist. Serveerida kõlbab hästi mingisuguse ketšupiga.
Vormi diameeter 24-26 cm.

380 g kodujuustu ("Alma")
3 sl hapukoort või paksu maitsestamata jogurtit
3 muna
6 sl jahu
250 g riivjuustu (pool tainasse, pool katteks)
0,5 tl soola
jahvatatud musta pipart
1 paprika, hakitult
soovi korral 100-150 g singi- või suitsukanatükikesi

1. Sega omavahel kõik ained, alustades munast ja hapukoorest. Juustust sega pool tainasse ja pool riputa pärast taina vormi valamist peale. Soola osas võiks arvestada, et tainas võiks olla alguses maitsmisel pigem soolakam, sest küpsemisel maitsed ühtlustuvad.
2. Küpsetada 220-230 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni vorm muutub pealt kuldselt pruuniks. Enne serveerimist lase vormil natuke jahtuda, siis on seda parem lahti lõigata.

NB Osa jahust võib asendada täisterajahuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar