pühapäev, 24. november 2019


Jogurti-toorjuustukook



Alati on retseptides kogused nii suured, et pead tegema koogi justkui tervele külale. Selle koogi tegin 19 cm läbimõõduga vormis ja see annab välja 8-10 tükki. Seda võib võtta kui põhiretsepti, mille katet saab oma suva järgi maitsestada natukese mingi moosi või marjade/puuviljadega. Võib ka lisada ainult natuke ebaküdooniasiirupit või sidruni-/laimimahla ning suhkru kogust sellele vastavalt korrigeerida.

Põhi:

150 g küpsiseid (nt Digestive)
80 g võid

Täidis:

200 g maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia)
200 g paksemat maitsestamata jogurtit
200 ml vahukoort
4-5 sl suhkrut (unustasin täpselt mõõta, niisiis tuleb tegemisel maitsta ja vajadusel lisada)
1 tl vanillisuhkrut
20 g kiirelt lahustuvat želatiini (väike kollast värvi pakike) + 1-2 sl kuuma vett

1. Purusta (köögikombainis) küpsised, sega juurde sulatatud või ja vajuta segu ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhjale. Pane põhi külma.
2. Pane jogurt, toorjuust ja suhkrud kaussi ning vahusta need kergelt mikseriga omavahel läbi. Siis nõrista edasi segades tasapisi juurde vahukoor ja vahusta, kuni segu muutub vahuselt paksuks. Vajadusel sega juurde mingit mahla, moosi, marjad või hakitud puuviljad.
3. Puista želatiinipulber tassi ja kalla natuke kuuma vett peale ning sega neid kannatlikult, kuni pulber on täielikult lahustunud.
4. Nirista želatiinilahus toorjuustu-jogurtivahu hulkla, seda pidevalt (vispliga) segades, et ei tekiks tükke.
5. Kalla vaht koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ja kaunista oma meele järgi. Pane kook vähemalt 4-5 tunniks külma tahkuma.

Mina kasutasin maitsestamiseks ebaküdooniasiirupit
ja kaunistasin koogi mangotükikestega.

Kui kook vormist välja võtta, tuleb kõigepealt nüridama noaga
koogi ja vormi vahelt servast läbi libistada.
Noatera on parem hoida õige pisut vormi poole kaldu,
sest nii jääb koogi välisäär kenasti sile.

Kate tahkub hästi, kuid jääb samas mõnusalt pehme tekstuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar