laupäev, 16. november 2019

Hapukurgikattega ahjulõhe




Vahelduseks kena väljanägemisega roog, kuid samas lihtne teha. Aastaid tagasi ilmus see Margit Härma retseptina "Õhtulehes". Pere tunnistas sedamoodi valmistatud kala väga heaks ja nii see menüüsse jäigi. Tavaliselt serveerin seda pannil praetud ürdikartulite ja mingi valge hapukoore-majoneesikastmega. Lihtsalt praen toored kartulipulgad pannil või ja õliga ning lõpuks hakin rohkesti värsket maitserohelist peale.

800 g kuni 1 kg lõhefileed
suur punt värsket tilli
4-5 hapukurki
400 g Kreeka jogurtit (1 tops)
soola
musta pipart

1. Vajadusel puhasta lõhefilee luudest ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Maitsesta kala soola ja musta pipraga.
2. Kata kala ühtlaselt hakitud tilli ja seejärel hakitud hapukurgiga.
3. Lõpuks läheb peale kiht Kreeka jogurtit. Selleks panen tavaliselt jogurti väikesesse kilekotti, lõikan sellel nurga ära ja pigistan jogurti triipudena hapukurgile, siis hõõrun selle ettevaatlikult lusikaseljaga ühtlaseks kihiks.
4. Küpseta ahjus umbes 220 kraadi juures olenevalt kala paksusest 40-45 minutit.

Kasutasin sedakorda küüslauguga hapukurki.

Nii läheb lõhe ahju …

… ja sellisena tuleb ahjust välja.
 
Lõikude tõstmiseks kasutan pikka pannkoogispaatlit.
Sellega on kõige mugavam ja lõigud jäävad kenasti terveks.

NB Lõhe asemel võib kasutada ka forelli ning jogurti võib asendada 20% hapukoorega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar