esmaspäev, 15. jaanuar 2024

Hakklihakattega bruschetta'd




Taas lihtne ja maitsev ning toitev roog, söö argipäeval või miks ka mitte, paku pidulauas külalistele. Need on kahtlemata meie pere klassika ja hakkasin neid tegema nii ammu, et neid ciabatta kukleid, mida kasutasin, pole enam müügil. Sedakorda kasutasin Eesti Pagari tumedaid ciabatta kukleid (need on rohkem lihtsalt tavalised saiad, kuid ajavad asja ära), aga võib ka lihtsalt ühe tavalise ciabatta pikkupidi pooleks lõigata.


3 tk Eesti Pagari tumedaid ciabatta kukleid

Kate:

300 g veise- või seguhakkliha
3 küüslauguküünt
jupp porrut, u 20 cm rohelist osa
1 punane paprika
1 tl kuivatatud basiilikut ja/või Vahemere maitseainet
2 sl ketšupit või maitsekat grillkastet
soola ja jahvatatud musta pipart
1 dl vett
2 dl ehk 90-100 g riivjuustu, parem tugevama maitsega
õli praadimiseks

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
2. Haki küüslauk peeneks, haki peenemalt porru ja paprika väikesteks tükkideks.
3. Kuumuta sügaval pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Maitsesta hakkliha näpuotsatäie soola, musta pipra ja basiiliku või Vahemere maitseainega või pane julgelt mõlemaid ürte.
4. Lisa hakklihale küüslauk ja porru ning kuumuta ained kergelt läbi. Siis lisa vesi ja ketšup või grillkaste ning paprika. Lase segul mõni minut väikesel kuumusel haududa.
5. Keera kuumus kinni, sega hakkihale juurde riivjuust ja vajadusel korrigeeri maitset. Tõsta segu kuklipoolikutele (kasuta kaht lusikat, kui juust kipub venima) ja küpseta kukleid ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit.
Serveeri bruschetta'd soojalt.


Mida kõvem juust, seda vähem venib.
Grillkaste annab tugevama maitse ja
teravuse armastaja võib lisada ka näpuotsaga tšillihelbeid.

Bruschetta'sid saab süüa nii noa ja kahvliga
kui ka lihtsalt näpu vahel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar