pühapäev, 5. veebruar 2023

Porru-spinatipasta




Kui meil pastarooga tehakse, siis pole liha olemasolu selles oluline - peaasi, et on makaron. Kuna mul on omakasvatatud spinat talvel ikka sügavkülmast võtta, siis on spinat toitudes sage aine. Aga mõistagi sobivad siia mõlemad, nii värske kui ka külmutatud spinat. Vahukoort ja juustu lisaks ning kaob pannilt nii kui lupsti!


250 g penne pastat või muud endale meelepärast

150 g porrut (üks korralik vars), viilutatult
150 g värsket või külmutatud spinatit, vajadusel jämedalt hakitult
1 suur sibul, viilutatult
3 küüslauguküünt, peeneks hakitult
1,5 dl valget veini (võib asendada 1-2 sl sidrunimahlaga)
300 ml vahukoort
30-40 g riivitud parmesani või Pecorino Romanot
soola
jahvatatud musta pipart
1 tl suhkrut
⅓ tl jahvatatud muskaatpähklit
½-1 tl kuivatatud basiilikut
õli praadimiseks

1. Keeda pasta vastavalt juhendile ja kurna. Jäta natuke keeduvett alles.
2. Aja sügaval pannil 3-4 sl õli kuumaks ja keera tuli väiksemaks. Kuumuta õlis sibul ja küüslauk, segades neid aeg-ajalt, kuni sibul värvub klaasjaks.
3. Lisa porru ja kuumuta segades, kuni see hakkab närbuma. Siis lisa spinat ja kuumuta samuti närbumiseni. Maitsesta segu soola, pipra, suhkru, muskaatpähkli ja basiilikuga.
4. Lisa porru-spinatisegule vein ja kuumuta, kuni vedelik on peaaegu aurustunud. (Kui veini ei kasuta, siis lisa sidrunimahl ja kohe vahukoor.)
5. Kalla pannile vahukoor, sega kõik ained korralikult läbi. Nüüd lisa ka riivitud juust ja keedetud pasta ning sega kõik ained korralikult läbi, nii et pasta oleks kastmega korralikult kaetud. Vajadusel lisa sorts pastakeeduvett. Maitsesta toit lõplikult.
Serveeri porru-spinatipasta riivitud parmesani või Pecorino Romano ja hakitud värske basiilikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar