reede, 2. september 2022

Ämbrisalat




Heal lapsel mitu nime - kellele ämbrisalat, kellele pangesalat, aga üks igavesti hea salat, mis talveks purki panna, on see küll. Olen kasutanud neid ained, mis siinses retseptis on, jäädes pikaajalise traditsiooni juurde. Aga koguseid olen vastavalt saadavusele ikka aeg-ajalt natuke muutnud. Ega muud oskagi lisada, kui et tasub teha!
Ah jaa, tegin kahekordse koguse ja tuli seitse purki.

400 g värsket kapsast
300 g sibulat
300 g tomatit
300 g porgandit
300 g kurki
1 või rohkem punast paprikat
peotäis hakitud tilli
1 sl jämedat soola
1 sl suhkrut
jahvatatud musta pipart, maitse järgi
1-1,5 sl 30% äädikat
80 g toiduõli

1. Puhasta ained, vajadusel koori kurgid. Haki või riivi kapsas, viiluta sibulad, kurgid ja paprikad, tükelda tomatid ning viiluta õhukeselt või riivi jämedalt porgandid.
2. Pane kõik ained suurde potti, sega korralikult äädika, õli, tilli ja maitseainetega ning jäta kaane all 24 tunniks jahedasse seisma.
3. Kuumuta salat keemiseni, keera tuli väikeseks ja lase salatil korralikult läbi kuumeneda (vähemalt 15 minutit), nii et see oleks lõpuks mahlaga kaetud. Kontrolli maitset. Tõsta salat kuumalt koos mahlaga purkidesse, vajuta tihedalt kokku, et mahl jääks peale, ja sulge kaantega.

Alguses on salat üsna kuiv.

Kuumutamise käigus eraldub mahl ja
lõpuks on salat kenasti täielikult omas mahlas.
Mina panen alati õli tsipa rohkem,
sest mulle meeldib selle salati puhul natuke õline maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar