teisipäev, 25. jaanuar 2022

Veel kord kõrvitsasaiast


Lõikasin talveks seisma pandud kõrvitsa lahti ja kõige muu kõrval küpsetasin jälle ka kõrvitsasaia. Ning taas olen tulemusega väga rahul, kuid tahtsin kogemuse kirja panna.
Retsepti leiad SIIT. Ühest küljest sama jutt: käsitsi sõtkudes on tainas kleepuv, kuid vähehaaval jahu lisades ja tainakaabitsa abil saab kenasti hakkama. Sedakorda otsustasin lisada tainasse ka paar supilusikatäit päevalilleõli. Kuna kõrvitsa küpsetasin ahjus, tuli püree päris paks. Kartes, et tainas tuleb kuiv (tola, ei lugenud oma eelmist juttu tainast), lajatasin kohe hulka ka sortsu vett ja seetõttu kulus ka jahu ligi 600 grammi. Kuid tainas kerkis väga hästi ja pärast kerkimist kallasin taina jahusele tööpinnale, voltisin mõne korra kokku, jagasin pooleks ja panin kahte 1,5liitrisse vormi teist korda kerkima. Enne küpsetamist määrisin saiad pealt õliga ja küpsetasin neid gaasiahjus 230 kraadi juures 30 minutit. Imemaitsvad - soovitan soojalt katsetada!

Kuna kõrvitsa viljaliha oli seekord päris oranž,
tuli sai lisaks imeheale maitsele ka imelise kollase värviga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar