esmaspäev, 1. märts 2021

 Sibula-muna-riisipirukas keefiritainast



Taas juba tuttav keefiritainast pirukas, kuid sedakorda on täidiseks roheline sibul, muna ja riis. Lihtne teha ja maitseb hea nii piima tee kui ka puljongi kõrvale.

Tainas:

250 ml keefirit või hapupiima
2-3 muna
200 g jahu
50 g võid
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
0,5 tl söögisoodat

Täidis:

1 dl keetmata riisi
150 g rohelist sibulat
3 muna
soola
musta pipart

Taina jaoks:
Sulata või ja jäta jahtuma.
Kalla keefir kaussi ja sega sellesse kõigepealt söögisooda. Seejärel sega keefiri sisse munad, siis jahu, sool ja suhkur ning lõpuks sulatatud või.

Täidise jaoks:
Keeda riis (soolaga maitsestatud vees) ja munad ning lase natuke jahtuda.
Haki roheline sibul ja munad, sega kõik täidise ained omavahel ning maitsesta soola ja pipraga.

Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see kergelt õliga. Kalla umbes pool tainast vormi põhja ja määri ühtlaselt laiali. Siis jaota täidis ühtlase kihina tainale ja kalla ülejäänud tainas täidisele. Küpseta pirukat vastavalt küpsetusahjule (elekter/gaas) 180/200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni pirukas muutub pealt kuldselt pruuniks.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar