neljapäev, 11. märts 2021

 Kana-kõrvitsakarri




Veel on ilmad külmad ja karri on üks tore soojendav roog. Kõrvits sobib siia hästi ja kana asendasin ma kalkunilihaga, sest see lihtsalt maitseb meile paremini. Nagu soovitatud, valmistasin roa malmpotis. Kuid kui malmpotti pole, võib ainete praadimiseks ja läbi kuumutamiseks kasutada lihtsalt suuremat sügavat panni ning seejärel, alates vedelike lisamisest, jätkata vaaritamist tavalises potis.
Algsesse retsepti tegin taas oma korrektiivid, aga nagu alati, võib seda retsepti iga perenaine oma maitse järgi kohandada. 

õli praadimiseks
400 g broileri või kalkuni rinnafileed või kintsuliha, tükeldatult
1 suur sibul, viilutatult
2 porgandit, viilutatult
3 küüslauguküünt, jämedalt hakitult
2 sl riivitud ingverit (mina: 1 tl kuhjaga jahvatatud ingverit)
1 tl kuhjaga vürtsköömnet
300 g kõrvitsakuubikuid
1 punane paprika, viilutatult
150-200 g rohelisi ube, u 5 cm pikkuseks hakitult
2 sl punast karripastat
400 ml kookospiima
250 ml vett
soola ja musta pipart maitsestamiseks
1-2 sl laimimahla
hakitud värsket koriandrit või peterselli

1. Aja malmpoti põhjas paar supilusikatäit õli kuumaks ning kuumuta selles kanatükid läbi. Maitsesta kana soola ja pipraga. Kui liha on värvi muutnud, tõsta see potist taldrikule.
2. Lisa vajadusel potti õli juurde ning kuumuta selles 5 minutit sibulat ja porgandeid. Siis lisa küüslauk, ingver ja vürtsköömen ning kuumuta aineid segades need korraks läbi (umbes 30 sek).
3. Lisa paprika, kõrvits ja oad ning kuumuta aineid veel üks minut.
4. Lisa köögiviljadele kanatükid, karripasta, kookospiim ja vesi ning sega ained korralikult läbi, nii et karripasta sulab kenasti. Lase segul keema tõusta, vähenda kuumust ja lase karril umbes 15 minutit ilma kaaneta vaikselt podiseda, kuni kõrvits on pehme. Keera kuumus kinni.
5. Sega karrisse laimimahl, hakitud koriander/petersell ning maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga. Serveeri karri riisi või kinoaga.

NB Sattusin hiljuti vaatama Gordon Ramsay õpetust riisi keetmisest ning tema lisas keeduvette tähtaniisi ja kardemonikupraid. Tähtaniisi mul oli ja seega proovisin kohe järele. Lisasin ühe tähtaniisi ning riis sai imemõnusa meki ja aroomi!

Enne vedelike lisamist on roog toredasti värviline.

Kellele koriander pole moka järgi,
sobib seda suurepäraselt asendama petersell.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar