kolmapäev, 24. veebruar 2021

Tort "Eesti 103"


Valmistasin taas oma traditsioonilise tordi vabariigi sünnipäevaks. Kuna leiba saab süüa pea iga päev, siis tahaks ikka leivapõhja asemel midagi muud ja sellepärast piirdun vaid kaunistamisel sini-must-valgega. Aga põhi on mandlibiskviit, vahel kirsid ja ricotta-vahukoorekreem ning katteks martsipan.
Tordipõhja küpsetasin 19 cm läbimõõduga vormis.

Mandlibiskviit:

2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5 dl mandlijahu
1 sl maisi- või kartulitärkslist
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks.
2. Sega omavahel mandlijahu, küpsetuspulber, tärklis ja sool ning sega õrnalt munavahu hulka.
3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta vastavalt oma ahjule (elekter/gaas) 180/200 kraadi juures 15-20 minutit.

Katteks kasutasin Salliselta marstipanimassi.
Kõigepealt mudisin martsipanimassi pehmeks ja siis rullisin tainarulliga õhukeseks. Kleepumise vastu tuleb jahu asemel kasutada tuhksuhkrut.

Täidiseks kasutasin külmutatud kirsse,
mille keetsin vähese veega kisselliks.
Kirsse kulus umbes 200 g.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar