pühapäev, 14. juuni 2020

Rabarberi-toorjuustukook



Otsides rabarberikoogi jaoks uusi retsepte, sattusin toorjuustukoogile, mis tundus paljulubav. Retsepti juures olid arvustused valdavalt head ja tegin ka seal pakutud muudatused ning lisaks asendasin mugavuse mõttes tassid ja untsid grammidega. Kook tuli tõesti suussulav!
Pisike pahupool on see, et mahla tuleb vormi vahelt hoolega välja ja ahju kaitsmiseks tuleks vorm väljastpoolt suisa kahekordselt fooliumiga vooderdada, kuid samas annab raberber niimoodi koogile õige meki, ning ehkki kartsin, et põhi liguneb läbi, jäi see ikkagi tugev ja krõmps. (Tegelikult unustasin rabarberile ka jahu juurde segada ja võib-olla sellepärast tuli mahla rohkem,) Küpsetuspaberi küljest kooki tervena serveerimiseks lahti kangutama ei hakanud, kuid tükid nägid taldrikutel välja väga atraktiivsed ja hõrgutavad.
Koogi küpsetasin 22 cm läbimõõduga vormis.
Allikas: Allrecipes.com

Põhi:

130 g jahu
50 g suhkrut
100 g võid, sulatatult
peotäis Kreeka pähkleid, peeneks hakitult

Täidis:

umbes 350 g rabarberit, hakitult
50 g suhkrut
1 sl jahu
jahvatatud kaneeli, soovi korral

400 g toorjuustu
100 g suhkrut
2 suurt muna

Kate:

180 g hapukoort
2 sl suhkrut (mina panin tuhksuhkrut)
1 tl vanilliessentsi (mina panin 0,5 tl vanillikaunapastat)

1. Pane ahi 190 kraadi peale sooja. Vooderda lahti käiv koogivorm väljastpoolt (kahekordselt) fooliumiga.
2. Põhja jaoks sega omavahel jahu, suhkur ja hakitud pähklid. Siis lisa nirena sulatatud või, segades kuivaineid näiteks suure kahvliga, nii et saad purutaina. Kalla puru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja suru ühtlaselt põhjale. Küpseta põhja umbes 7 minutit.
3. Sega rabarberitükid suhkru ja jahuga ning kata nendega ühtlaselt eelküpsetatud põhi. Soovi korral riputa rabarberile kaneeli. Küpseta põhja koos rabarberiga veel 7-8 minutit.
4. Vahusta munad suhkruga ja sega juurde toorjuust. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel umbes 40 minutit, kuni segu on tahkunud.
5. Hõõru hapukoor suhkru ja vanilliessentsiga läbi ja kata sellega ühtlaselt kuum kook.
6. Lase koogil enne serveerimist jahedas kohas täielikult jahtuda.

Kindlasti ära unusta vormi väljastpoolt fooliumiga vooderdada.

Panin kanamunade asemel ühe hanemuna ja toorjuustu osa tuli iseäranis kollane!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar