esmaspäev, 29. juuni 2020

Mandlibiskviidiga maasika-vahukoorekook


Koogi tegin sünnipäevaks isale, kel täitus 89. eluaasta!


Kerge ja imemaitsev hõrk suvine kook - väljanägemise järgi võiks nimetada ka tordiks. Rohkemad kommentaarid on siinkohal liigsed 😋
Biskiviidi peaks küpsetama 22-24 cm läbimõõduga vormis. Kuna mina kasutasin 26 cm vormi, siis suurendasin ainete koguseid ja lisan need sulgudes.
Allikas: Coopi retseptid

Biskviit:

2 muna  (3)
0,5 dl suhkrut (0,75 dl)
1,5 dl mandlijahu (2,25 dl)
1 sl maisi- või kartulitärklist (1,5 sl)
0,5 tl küpsetuspulbrit (0,75 tl)
näpuotsatäis soola

Kate:

200 g ricotta kohupiima
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
paar tilka mõrumandliessentsi
200-300 g maasikaid
tumedat šokolaadi peale riivimiseks

1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja lisa need siis õrnalt segades munavahule. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta biskiviiti 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Seejärel lase biskviidil jahtuda.
2. Katte jaoks lisa vahukoorele mandliessents ja suhkur ning vahusta koor poolpehmeks. Siis lisa sellele kohupiim ja vahusta kate kõvaks vahuks.
3. Jäta osa maasikaid garneerimiseks, ülejäänud tükelda ja sega vahu hulka ning kata biskviit vahuga. Kaunista kook maasikatega ja riivi peale tumedat šokolaadi. Naudi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar