esmaspäev, 29. juuni 2020

Mõnus salat munaga




Millegipärast on nii, et mingeid toite teen ainult teatud aastaajal ja just see salat on mul kuulutatud suviseks ning see sobib hästi süüa omaette või ükskõik millise grillitud liha juurde. Eriti mõnusaks teeb selle salati kaste. Seda tuleb päris palju ja hää on serveerida ülejääk salati juurde, et igaüks saaks endale soovi korral lisa tõsta. Vajadusel võib saiakuubikud ära jätta ja mingit saia lihtsalt salati kõrvale süüa.
Retsept pärineb kusagilt 90ndate retseptiraamatust - kust täpselt, enam ei mäleta. Ainete kogused saab panna oma soovi järgi, aga arvestada tuleb, et salat mahuks nii umbes 28 cm läbimõõduga taldrikule või vaagnale.

Vaja läheb:

rohelist lehtsalatit omal valikul
2 suuremat tomatit (võib asendada kirsstomatitega)
1/3 pikka kurki
punt rohelist sibulat
2 keedetud kanamuna
röstitud saiakuubikuid

Kaste:

6 sl majoneesi
1 sl toiduõli
1 tl Dijoni sinepit
1 sl sidruni- või laimimahla
1 sl vedelat mett

1. Keeda munad (kollane võiks jääda natuke pehmeks). Rösti saiakuubikud, kui neid kasutad. Näpi/rebi salat tükkideks, viiluta tomatid ja kurk ning haki roheline sibul.
2. Sega kausis omavahel kastme ained.
3. Laota rebitud salat taldrikule ja nirista sellele natuke kastet. Siis pane salati peale tomat, kurk ja pool rohelisest sibulast ning nirista jälle neile natuke kastet peale. Lõpuks jaota peale sektoriteks lõigatud munad ja röstitud saiakuubikud ning nirista ülejäänud kaste peale. Kui seda tundub liiga palju, jäta osa eraldi serveerimiseks.

Siin on salat tehtud kanamunade ja saiakuubikutega
ning ujutasin salati kogu kastmega üle.

Aga siin kasutasin vutimune (umbes 10 tükki), osa kastet serveerisin eraldi
ja saia sõime kõrvale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar