neljapäev, 2. juuli 2020

Suvikõrvitsa-sinihallitusjuustu pasta



See pastaroog on kujunenud praeguseks mu retseptivaramus klassikaks. Vahukoorega valmistatud kaste on mõnusalt kreemjas ja pasta võib segada kohe kastme hulka või serveerida eraldi. Mina olen hakanud eelistama esimest varianti. Suvikõrvitsad hakin väikesteks kuubikuteks, sest nii jäävad need hamba all natuke krõmpsuks ja annad roale tekstuuri, nagu kokandusmaailmas öelda armastatakse. Lihtne, kiire, maitsev!

250 g kuiva pastat penne rigate

1 suvikõrvits (400-500 g), väikesteks kuubikuteks hakituna
1 suur sibul, viilutatult
200 ml vahukoort
50-70 g sinihallitusjuustu ( Paladin või Royal Blue)
100 g singiribasid, soovi korral
soola
musta pipart
Vahemere maitseainesegu, soovi korral
õli praadimiseks

1. Keeda pasta ja nõruta.
2. Kuumuta sügaval pannil õli ja prae selles sibulad kergelt läbi, kuni need hakkavad muutuma klaasjaks. Lisa pannile suvikõrvitsakuubikud, maitsesta need vähese soola, musta pipra ja Vahemere maitseaineseguga, kui kasutad, ning prae neid segades, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa pannile singiribad, kui neid kasutad, ja kuumuta kergelt läbi. Lõpuks lisa vahukoor ja murenda kastmesse sinihallitusjuust. Kuumuta kastet väikesel kuumusel, kuni see hakkab paksenema. Kontrolli kastme maitset ja sega sellesse pasta. Serveeri ja naudi!

NB Soolaga ettevaatust, sest sinihallitusjuust on soolane!
Osa pastakeeduvedelikust võib alles jätta ja vajadusel kastmele lisada, kui see tundub liiga paks.

Sedakorda lisasin kastmesse ka tomateid (umbes 10 kokteiltomatit).
Singina on hea ja lihtne kasutada pitsakatet (Nõo)/pitsasinki (Maks ja Moorits),
kuid singi võib asendada ka seentega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar