laupäev, 25. mai 2019

Karulaugupesto



Jutt on mul pesto puhul ikka sama: aineid retseptis ei pea grammi pealt jälgima, see on lihtsalt juhis ja kõike saab oma maitse järgi reguleerida. Mõningase harjutamise järel pole pesto tegemine mingi kunst, kui põhilised koostisained on peas. Mingi roheline ollus, pähklid, kõva juust ja õli, natuke maitsestamist, surr-surr! ja ongi valmis.


Vaja läheb:

1 suur punt karulauku (vähemalt 100 g)
50-60 g seedermänniseemneid (mina panin neid India pähklitega pooleks)
50-60 g Parmesani või muud kõva juustu
150 ml oliiviõli (mulle meeldib poolitada seda päevalilleõliga)
2 sl sidrunimahla
soola
jahvatatud valget pipart

1. Haki jämedalt karulauk ja vajadusel pähklid ning riivi juust.
2. Pane karulauk köögikombaini või kannmikserisse, lisa sidrunimahl ja sorts õli ning töötle hetke, et lehed kokku tõmbaks.
3. Lisa seedermänniseemned (ja pähklid), riivitud juust, alustuseks pool teelusikatäit soola ja sutsu pipart ning hakka segu purustama, nõristades tasapisi õli juurde, kuni saad ühtlase püdela massi. Timmi maitse parajaks ja pane pesto väikestesse purkidesse. Vala pestole törts õli peale, sest nii seisab see õhukindlalt kaanetatud purgis külmkapis probleemideta vähemalt kaks nädalat kuni isegi mitu kuud, kui kohe ei kasuta.

NB Karulaugule võid lisada ka pisikese pundi käharpeterselli, mis mahendab pesto maitset, või võid hoopis karulauku ja basiilikut pooleks panna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar