teisipäev, 14. mai 2019


Kalkuni hakk-kotletid



Olen küll poeriiulil näinud kalkunihakkliha või õigemini hakitud kalkuni kintsuliha, kuid senimaani oli see jäänud ostmata. Nüüd otsustasin ära proovida.


Kintsulihatükkidest olen vormirooga teinud ja maitse pole häirinud, kuid hakklihal oli küll spetsiifiline maitse man. Uurisin, mis maitseained kalkunilihaga sobivad ja nii sündiski retsept ning maitselt täiesti mõnusad kotletid. (Toore kotletisegu maitsmisega ole ettevaatlik, sest seal veel spetsiifiline maitse alles ja maitsed tasanduvad alles praadimisel.)

Vaja läheb:

480 g hakitud kalkuni kintsuliha
2 muna
2 sl majoneesi
5 sl riivsaia
2 küüslauguküünt, peeneks hakitult
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl broilerimaitseainet (Santa Maria)
1 sl kuhjaga peeneks hakitud värsket salveid
1 sl kuhjaga peeneks hakitud värsket tüümiani
2 sl sidrunimahla
õli praadimiseks

Sega kõik ained kausis ühtlaseks massiks. Kuumuta pannil õli. Tõsta pätsikesed lusikaga pannile ja prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.



Serveeri kotletid värske salatiga. Mina lisasin praegusel kevadisel ajal lihtsa redise ja rohelise sibula salati.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar