neljapäev, 3. august 2023

Kartuli-köögiviljavorm




Lihtne ja toitev vormiroog, mida teha nii suvel kui talvel. Kuid suvel maitseb see värskete köögiviljadega eriti hää. Aga samas talvel võib kartulile lisada lihtsalt külmutatud köögiviljad. Köögivilju võib oma meele järgi või vastavalt hooajale valida ning ainete koguseid vabalt muuta. Kes liha ei taha, võib selle välja jätta. Siia panen umbkaudse retsepti lihtsalt ideeks, millest juhinduda - juhtusid olema need ained.
Vormi suurus 30 x 25 cm.


500 g segahakkliha
1 suur sibul
õli praadimiseks

8 keskmise suurusega värsket kartulit
2-3 keskmise suurusega porgandit
peotäis rohelisi aedube
peotäis rohelisi herneid
2-3 küüslauguküünt

250 g kõva riivjuustu (nt Cheddarit)
2 muna + rõõska koort või piima nii palju, et saab kokku 0,5 l

soola ja musta pipart maitse järgi

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. 
2. Kuumuta pannil õli ja prae selles jämedalt hakitud sibul ning hakkliha kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga, mina lisasin ka liha üldmaitseainet.
3. Haki kartulid ja porgandid väikesteks kuubikuteks, aedoad lühikesteks juppideks. Haki küüslauguküüned peeneks.
4. Klopi munad mõõdunõus lahti ja lisa koor/piim.
5. Pane köögiviljad ja küüslauk ning pool riivjuustust vormi. Lisa maitse järgi soola ja pipart, sega kõik ained omavahel läbi ja lükka vormi põhjale ühtlaselt laiali. Riputa ained ülejäänud juustuga üle ja kalla munasegu peale. Küpseta vormi 45-50 minutit, kuni kõik ained on pehmed ja vorm pealt kuldselt pruun.


Imelihtne: natuke praadimist ja hakkimist
ning vorm ongi valmis ahju minema.
 
Pealt kuldselt pruun, seest värviline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar