teisipäev, 30. mai 2023

Rabarberikook kookose ja mandliga




Ei ole minagi jäänud immuunseks sellele nügimisele, et nisujahu võiks vähem süüa, ja nii sündiski väike edasiarendus minu jaoks üheks klassikaks muutunud koogist. Alguses tegin lihtsalt tunde järgi proovi ja siis said juba ka ained täpsemalt kirja. Taas üks mõnus magushapu ja mahlane hõrgutis.
Koogi küpsetasin 25 x 30 cm koogivormis.


Tainas:

100 g võid, toasooja
150 g suhkrut
1 suur muna
2 dl keefirit või maitsestamata jogurtit
100 g nisujahu
100 g kookosjahu
50 g mandlijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Täidis:

400 g rabarberit
2 sl suhkrut

Kate:

30 g võid, sulatatult
50 g mandlilaaste
1 sl (pruuni) suhkrut
0,5 sl nisujahu

1. Haki rabarber väikesteks tükkideks ja sega kausis suhkruga. Tõsta kõrvale seisma.
2. Taina jaoks kaalu jahud kaussi valmis ning sega küpsetuspulbri ja soolaga. Teises kausis hõõru toasoe või suhkruga vahule ja sega juurde muna. Edasi lisa keefir või jogurt ja kuivained ning sega tainas ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja määri lusikaga ühtlaselt laiali.
3. Jaota rabarberitükid ühtlaselt tainale. (Järele jäänud siirupist saab hää joogi.)
4. Katte jaoks sega omavahel kõik ained ja pudista rabarberile.
5. Küpseta kooki 200 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni kate omandab kuldselt pruuni jume. Lase koogil enne serveerimist natuke jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar