neljapäev, 7. juuli 2022

Rabarberi-pisarakook




Rabarberisiirupi tegemisest jäi järele veel üsna maitsekas rabarberimass, millest otsustasin kooki teha. Otsisin internetist inspiratsiooni, et teha beseekooki, kuid välja kukkus hoopis pisarakook. Aga kook tuli atraktiivne ning hästi mure ja hõrk, mistõttu soovitan katsetada.
Rabarberimassi võib ka spetsiaalselt valmis keeta, võttes umbes sama koguse rabarberit, tsipa vett ja suhkrut.
Koogi küpsetasin 23,5 x 23,5 cm vormis ja gaasiahjus 200 kraadi juures.
1 tass - 240 ml

Põhi:

170 g võid, pehmet toasooja
1,5 tassi jahu (180 g)
1,5 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

400 g rabarberimassi, mis siirupiteost järel
50 g suhkrut (või pane lihtsalt oma maitse järgi)
3 munakollast
2 sl jahu

Beseekate:

3 munavalget
80 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


1. Pane ahi sooja (gaas 200/elekter 180).
2. Põhja valmistamiseks sega omavahel kõik ained ühtlaseks tainaks ja vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale. Küpseta põhja umbes 10 minutit.
3. Kui põhi küpseb, sega omavahel täidise ained: hõõru munakollased suhkruga, lisa rabarberimass ja lõpuks sega juurde jahu. Laota täidis ühtlaselt koogipõhjale ja küpseta umbes 7 minutit.
4. Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkrutega. Alguses vahusta munavalged ilma suhkruta kergeks vahuks ja siis hakka jaokaupa suhkrut lisama, kuni saad kõva vahu. Laota munavalgevaht koogile ja küpseta kooki veel 10-15 minutit, kuni besee värvub õrnalt pruunikaks. Võta kook ahjust ja pane jahedasse jahtuma.

Nii nägi kook välja natuke aega pärast ahjust välja tulemist.

Ja juba korralikult jahtunud kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar