neljapäev, 7. juuli 2022

Rabarberisiirup



On see nüüd mahl või siirup, aga igatahes väärt rüübe, millest valmistada niisama jooki või näiteks kisselli.
Kuna suure kuumusega ei tahtnud rabarberivarred kosuda või mõjutas neid mullusügisene ümberistutamine, siis otsustasin neist siirupit teha. Mõõtsin kogused ära, et umbkaudne suhe oleks teada, ja panen ka teguviisi kirja. Järelejäänud rabarberimassist saab küpsetada hääd kooki.

1,2 kg rabarberit, peeneks hakitult
250 g suhkrut
vett

1. Pane puhastatud ja tükeldatud rabarber potti, kalla suhkur peale, sega korralikult läbi ja jäta vähemalt 12 tunniks kaane alla seisma. Hea on teha seda õhtul ja järgmisel hommikul siirupitegu lõpetada.)
2. Lisa rabarberile nii palju vett, et see oleks kaetud. Pane pott tulele ja lase segul keema tõusta. Siis keera tuli väikeseks ja lase segul vaikselt podiseda, kuni rabarber pehmeneb. Lase segul natuke jahtuda.
3. Kurna rabarberisegu läbi tiheda sõela, kuumuta siirup uuesti keemiseni ja pane pudelitesse. Sellest kogusest tuli natuke rohkem kui liiter siirupit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar