esmaspäev, 11. aprill 2022

Hautatud tallekoodid




Enamasti sisaldavad liha hautamise retseptid ikka punast veini ja tomatipastat, aga mulle meeldivad mahedamad hautised valge veiniga. Selle retsepti olen kohandanud oma maitse järgi ja kootide asemel võib kasutada ka talle/lambakintsu. Kintsu puhul olen kondi kintsust välja lõiganud ja liha küüslauguga pekkinud. Järjekordne meie pere klassika ja lihtne teha. Veinivalikust sobib lambaliha juurde suurepäraselt Shiraz.
Ainete koguseid võib taas oma meele järgi vabalt muuta, sest ega koote ju grammipealt osta saa, ning kui mõni ürt puudu on, ei juhtu ka midagi. Sellest kogusest jätkub 3-4 inimesele. Koote ei pea serveerima tingimata koos kondiga, vaid liha võib kontidelt kahvliga maha kraapida.
(Avastasin, et olen juba sarnase retsepti kirja pannud, aga topelt ei kärise. Järelikult on ikka päriselt lemmik 😋)

0,8-1 kg tallekoote
1 suur sibul
3-4 küüslauguküünt
2 dl valget veini
2 dl vett
soola
jahvatatud musta pipart
0,5 tl kuivatatud rosmariini
0,5 tl kuivatatud tüümiani
1 tl mett
õli liha pruunistamiseks

1. Pane praeahi 180 kraadi peale sooja. Vajadusel loputa koodid külma veega üle ja kuivata köögipaberiga.
2. Puhasta ja haki jämedalt sibul ja küüslauguküüned.
3. Aja küpsetuspotis (nt malmpotis) õli kuumaks. Seda võiks olla nii palju, et poti põhi on kaetud. Pruunista koodid õlis. Siis lisa potti hakitud sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta need kiiresti läbi. Maitsesta liha soola ja piparaga, lisa kõik ülejäänud ained ning lase vedelikul keema tõusta.
4. Tõsta kaanega kaetud pott küpsetusahju ja hauta koote 2 tundi, kuni liha on täiesti pehme. Umbes tunni möödudes keera koodid vedelikus ümber ja vajadusel lisa vett, sest pikal hautamisel kipub vedelik aurustuma.
5. Serveeri tallekoodid endale meelepäraste lisanditega.

 
Siin on koodile lisanditeks praekartulid ja Kreeka salat.

Sedakorda on lisanditeks kartulipuder ja oa-tomatisalat mozzarellaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar