kolmapäev, 8. detsember 2021

Marineeritud mädarõigas




Sügisel kaevasin mädarõikajuured maast välja ning panin mullaga nõusse seisma ja tegemisjärge ootama, sest lihtsalt aega nappis. Nüüd on hea keldrist juurikaid võtta ja tasapisi mädarõigast marineerida. Kartsin küll, et toas toimetades ähvardavad silmamunad jälle vänge haisu tõttu peast välja veereda, kuid oh imet! Tänu heale köögimasinale, kiirele blenderile, sain mädarõika nii kiiresti purustatud, et ei mingit lõhna. Küll oli mul aken lahti ja pliidi kohal väljatõmme tööle pandud.
Mõtlesin, et panen siia ka üldjuhise kirja, sest iga kord mädarõigast tehes ikka meelest läinud, kuidas need ainete vahekorrad õieti on.

500 g puhastatud ja tükeldatud mädarõikajuuri

600 ml külma vett
2 sl jämedat soola
2 sl kuhjaga suhkrut
2-3 sl äädikat

1. Marinaadi jaoks sega vees sool ja suhkur, kuni need on lahustunud, ja siis lisa äädikas. Edasi timmi maitse oma meele järgi. Mulle meeldib, kui marinaad on ainult õige pisut magukas ja äädikat nii palju, et kurgus natuke kõrvetab - mädarõigas mahendab hiljem selle maitset.
2. Purusta portsude kaupa mädarõikatükid koos marinaadiga blenderis või köögikombainis ja pane suurtesse purkidesse üle öö seisma. Järgmisel päeval jaga mädarõigas väiksematesse purkidesse, nii et mädarõikal oleks purkides ka piisavalt vedelikku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar