neljapäev, 9. detsember 2021

Sõrnikud




Taas üks aastaid ennast tõestanud retsept ja täielik klassika. Venekeelseid õpetusi on mitmesuguseid, kuid jäin kohe algusest peale selle retsepti juurde. Ega midagi rohkemat oskagi lisada, kui et kohupiim võiks olla hea kuiv, mida kahjuks aga meie poodidest enam suurt ei leia. Võiks eelistada kas turul müüdavat lahtist kohupiima või näiteks kaubanduses Leedu päritolu Aasa kohupiima. Mina kasutan küpsetamisel juba aastaid omatehtud kohupiima.
Originaalretsept siin.

500 g kohupiima
2 muna või 3 munakollast
4-5 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g jahu + 1-2 sl paneerimiseks
näpuotsatäis soola

1. Vajuta kohupiim suure kahvliga sõmeraks, sega juurde munad ja suhkrud ning sool. Lõpuks sega juurde sõelutud jahu, nii et saad mõnusalt sitke taina.
2. Vormi suure lusikaga tainast umbes golfipallisuurused pallid, veereta neid jahus, vajuta need lõikealusel lapikuks ja vormi korralikud servad. (Vaata vajadusel viidatud retsepti juures olevat videot.)
3. Prae sõrnikud pannil õlis väikesel kuumusel kaane all kuldselt pruuniks. Serveeri sõrnikud endale meelepärase lisandiga, moosi, hapukoore või muuga.

NB Kui kohupiim on vedelama olekuga, pane jahu rohkem, nii et tainast saab vormida ja see püsib kenasti koos. Samas pole jahu nii palju vaja, kui kohupiim enne kurnata, lasta pool tunnikest sõelal seista.

Kuna eelmisest magustoidust oli
natuke vahukoore-toorjuustukreemi järgi,
siis sõime sõrnikuid selle kreemi ja moosiga. Nämma!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar