reede, 5. november 2021

Tervisesalat




Olid veel mõned kurgid seisma jäänud ja et need kiiresti ära tarbida, tegin nad hoidiseks. Alguses mõtlesin teha Toome salati, kuid kuna tegemist ootasid ka valged paprikad, siis tekkis väike edasiarendus, mille nimeks sai tervisesalat. Nõukaajal oli Toome salati kõrval müügil ka Tervisesalat, mis esimesest natuke erines, kuid kahjuks ei mäleta, kuidas. Kuid valminud salatiga olen igatahes väga rahul.

1,5 kg kurki
4 sibulat
2 suurt porgandit (u 500 g)
4 valget paprikat
2 küüslauguküünt
suur punt tilli (u 100 g)
1,5-2 sl jämedat soola
1,5 sl suhkrut
1 tl sinepiseemneid
10 tera musta pipart
1,5-2 sl 30% äädikat
1 dl õli (nt päevalilleõli)

1. Viiluta õhukeselt kurk, porgand, sibul ja paprika. Siin on köögikombain hea abimees. Ning haki peeneks küüslauk ja till.
2. Aja pannil sorts õli kuumaks ja kuumuta selles porgandid hästi kergelt läbi - ainult paar minutit. Nii jääb porgand salatis hambale pehmeks, kuid samas ikka mõnusalt krõmpsuks.
3. Sega omavahel kõik ained, maitsesta ja jäta 24 tunniks potti kaane all jahedasse seisma.
4. Kuumuta salat keemiseni, pane kuumalt purkidesse ja sulge korralikult kaantega.

NB Maitsestamisel alusta jällegi kõigega tagasihoidlikumalt, sest alati saab juurde panna.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar