laupäev, 20. november 2021

Kana-kookosekarri




Sedakorda lihtsamast lihtsam karri, kui kasutada juba valmis karripastat, ja maitseb väga hea. Kui pole viitsimist toiduga mässata, on see alati mugav variant. Karripastat saab valida oma maitse järgi mahedama või teravama. Ning mõistagi on see kujunenud meie menüüs klassikaks.

300-400 g broileri rinnafileed või kanakintsuliha
1 suur sibul, viilutatult
1 punane paprika, viilutatult
400 ml kookospiima
1-2 sl karripastat
värsket koriandrit või peterselli
soola ja pipart või mingit broileri maitseainesegu kana maitsestamiseks
õli praadimiseks

1. Aja sügavate servadega pannil õli kuumaks ja kuumuta selles sibul kergelt läbi. Siis lisa tükeldatud kana ja prae seni, kuni liha muudab värvust. Maitsesta kana oma maitse järgi.
2. Lisa pannile karripasta ja vähehaaval segades kookospiim, et pasta korralikult lahustuks.
3. Kui kaste on keema tõusnud, keera kuumus väikeseks, lisa paprika, lase sel läbi kuumeneda ja keera kuumus kinni. Lõpuks lisa hakitud maitseroheline. Serveeri karri endale meelepärase riisiga.

Minu vaieldamatu lemmik on basmatiriis, millele lisan Gordon Ramsay õpetuse järgi keema panemisel ühe tähtaniisi ja paar kardemonikupart. Kui riis on pehme, nokin aniisi ja kuprad välja. Tuleb väga mõnusa maitsega aromaatne riis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar