esmaspäev, 5. juuli 2021

Mandlibiskviit


Veel üks variant mandlibiskviidist ja millal siis veel teha hõrku marjatorti kui mitte praegu. Põhja võib küpsetada väiksemas 22 cm läbimõõduga vormis ja siis on see hea kaheks kihiks lõigata. Suuremas 26 cm läbimõõduga vormis võib biskviidile lihtsat katte peale teha või samuti kaheks õhemaks kihiks lõigata ning kreemivahusem ja marjasem tort teha.
1 tass = 240 ml
½ tassi suhkrut peaks võrduma 100 g suhkruga.
1¼ tassi mandlijahu peaks võrduma 150 g mandlijahuga.


4 suurt muna
½ tassi suhkrut + 2 sl, jagatud
1 tl vanilliessentsi või 0,5 tl vanillikaunapastat
1¼ tassi mandlijahu
1 sl kookosjahu
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola

1. Vahusta kausis munakollased ¼ tassi ja 2 sl suhkruga ning lisa vanilliessents.
2. Teises kausis vahusta munavalged, kuni moodustuvad pehmed tipud. Jätka vahustamist, lisades vähehaaval ¼ tassi suhkrut.
3. Sega eraldi anumas mandlijahu, kookosjahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa munakollasevahule. Tekib paks tainas, millele sega suure lusikaga juurde osade kaupa munavalgevaht, nii et tekib ühtlane õhuline tainas.
4. Vala tainas vormi ja küpseta pöördõhuga ahjus 180 ja tavalises ahjus 200 kraadi juures 30-35 minutit.

Siin on tort ühekihiline,
katteks ricotta- vahukoorevaht.

Tort on kahekihiline, nii vahel kui ka peal
toorjuustu-vahukoorevaht ja maasikad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar