pühapäev, 18. aprill 2021

Kodujuustu ja seene vormiroog



Lihtne ja toitev roog, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva. Vorm tuleb mõnusalt mahlane ja on hea vaheldus igapäevatoitudele. Kellele seened ei maitse, võib asendada need näiteks suitsukanaga.
Roa valmistasin küpsetusvormis suurusega 20 x 25 cm.

380 g kodujuustu ("Alma" klassikaline)
250 g šampinjone või metsaseeni (või suitsukana), hakitult
1 keskmise suurusega sibul, viilutatult
2 keskmise suurusega porgandit, riivitult
3 muna
1 dl piima (võib asendada jogurti või hapukoorega)
150 g riivjuustu
soola ja musta pipart maitsestamiseks
25 g võid praadimiseks

1. Kuumuta sibul, seened (kana) ja riivitud porgand pannil võis kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Klopi kausis munad lahti, sega juurde piim ja kodujuust ning pannil kuumutatud ained. Maitsesta segu lõplikult.
3. Kalla segu õliga määritud vormi, riputa riivjuustuga üle ja küpseta rooga ahjus vastavalt oma ahju tüübile (elekter/gaas) 200/230 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni vorm omandab pealt pruunika jume.
4. Lase vormil natuke jahtuda, siis on seda lihtsam lahti lõigata, ja serveeri.

NB Porgandit ei pea tingimata pannil läbi kuumutama, siis jääb see vormis mõnusalt natuke krõmps.

Kasutasin vormis sügisel sügavkülma pandud
võis praetud metsaseeni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar