esmaspäev, 26. juuli 2021

Lõhe või forell brändimarinaadis



Meeldiv ja nauditav vaheldus tavalisele sidrunile ja tillile. Kala võib marinaadi panna juba eelmisel õhtul, aga korralikuks maitsestumiseks võiks see olla marinaadis vähemalt kolm tundi. Järelejäänud marinaad on heaks kastmeks riisile või seda võib kasutada ka veel korra muu liha marineerimiseks.

700 g kuni 1 kg lõhe- või forellifileed

100 ml sojakastet
2 sl brändit (lahked lusikatäied)
3 sl pruuni suhkrut (väikese kuhjaga lusikatäied)
1 tl Worcesteri kastet
2 küüslauguküünt, purustatult
musta pipart, maitse järgi
soola, vajadusel

Sega kausis omavahel kõik marinaadiained, kuni suhkur on korralikult lahustunud.
Lõika kalafilee parajateks tükkideks ja pane koos marinaadiga suletavasse kilekotti ning jäta jahedasse maitsestuma.
Küpseta fileed ahjus umbes 20 minutit või grilli sütel. Grillimisel pintselda kala aeg-ajalt marinaadiga ning valmis kala võib samuti marinaadiga üle pintseldada.

Kui sojakaste on mahedama maitsega, tuleb ehk marinaadile lisada sutsu soola.
Kilekotis on fileesid hea aeg-ajalt keerata, et need maitsestuksid ühtlaselt.

Sedakorda grillisime forellifileed, mille kaaslasteks said must riis ja mangosalsa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar