laupäev, 7. november 2020

 Rohelise sibula-kodujuustupirukas



Retseptide põhjal on juba ilmselt näha, et sedalaadi pirukad mulle meeldivad - õhuke tainas ja palju täidist. Sattus mu kätte sibula-kodujuustupiruka retsept, millest sai mõne väikese muudatusega sujuvalt rohelise sibula-kodujuustupirukas. No lihtsalt oli rohelise sibula isu ja samas lisab see pirukale toredasti värvi!
Piruka küpsetasin 26 cm läbimõõduga vormis ja põhi, mida kasutasin, on samuti üks mu juba korduvalt kasutatud lemmikuid.

Põhi:

3 dl jahu
75 g võid
3 sl hapukoort
0,5 tl soola
0,3 tl suhkrut

Tädis:

3 muna
400 g kodujuustu
200 g riivjuustu (tugevama maitsega)
150 g rohelist sibulat (suur korralik punt), peeneks hakitult
2 küüslauguküünt, peeneks hakitult
0,5 tl soola
jahvatatud musta pipart oma maitse järgi

1. Põhja jaoks näpi soola ja suhkruga segatud jahu ning võitükid purutaignaks. Lisa hapukoor, sõtku tainas ühtlaseks ja pane külma.
2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
3. Täidise jaoks klopi kausis munad lahti ja sega juurde ülejäänud ained.
4. Rulli põhjatainas jahuga üle puistatud küpsetuspaberil õhukeseks kettaks ja tõsta küpsetusvormi, nii et jääksid kõrged servad. Jaota täidis ühtlaselt põhjale ja küpseta pirukat 40-45 minutit, kuni see omandab pruunika jume. Lase pirukal enne lahtilõikamist natuke jahtuda.

NB Kasutasin lahtiselt müüdavat kodujuustu, aga hea on kasutada ka näiteks Alma 380 g topsi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar