kolmapäev, 21. oktoober 2020

 Singi-ananassipirukas



See retsept on mu isiklikus retseptikaustikus nr 2, seega juba üsna pikka aega, ja pärit telekokk Jazzi saatest. Natuke teistmoodi huvitav ja maitsev pirukas, mida on lihtne teha ning sobib süüa nii argiõhtul kui ka pidulikumal puhul. Konservist ülejäävad ananassirõngad saab ära kasutada magustoidus, salatis või pitsal. Olen mõelnud, et rõngaste asemel võiks kasutada ka ananassitükke, sest ega tegelikult nende rõngaste efektsus juustukatte alt välja tule. Ning kuna tainas on vedelavõitu, võiks piruka küpsetada kinnises vormis või siis lahtine vorm tuleks korralikult vooderdada fooliumiga.
Piruka küpsetasin 26 cm läbimõõduga vormis.

Põhi:

100 g võid, sulatatult
2 dl jahu
4 muna
soola

Tädis:

150 g singiribasid (nt pitsakatet)
200 g ananassi (7 rõngast)
150 g soolaseeni, hakitult
kuivatatud punet
jahvatatud musta pipart
100 g kohvikoort
1 muna

Kate:

3 dl riivjuustu

1. Pane küpsetusahi 200 kraadi peale sooja.
2. Põhja jaoks sega omavahel sulatatud või ja munad, siis sega juurde jahu ja maitse järgi soola (umbes 0,5 tl). Laota tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud või õliga määritud vormi põhjale.
3. Puista tainale singiribad ja hakitud seened, riputa neile punet ja pipart ning lao peale ananassirõngad. Siis vala neile omakorda peale koore-munasegu.
4. Riputa pirukale ühtlane kiht riivjuustu ja küpseta pirukat umbes 200 kraadi juures 40-45 minutit. Lase pirukal enne lahtilõikamist natuke jahtuda.

Kui ananassirõngad on pirukale laotud, näeb see efektne välja,
kuid juust peidab rõngad,
aga maitset see muidugi ei riku :D

Kui juustul on juba ilus pruunikas jume, ongi pirukas valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar