teisipäev, 10. november 2020

 Lumepallisupp



Isadepäevaks tegin nostalgilist lumepallisuppi, mis kannab retseptiraamatus "Valik toiduretsepte" nime munavalgepallisupp. Praegustes kokasaadetes esitletakse kui peent prantsuse magustoitu, aga lapsepõlvest mäletan, et tehti seda nii lasteaias kui ka kodus. On ikka üks hää magustoit küll! Mulle meenutab see lumepallikuhi pigem rüsijääd 😀
Sellest kogusest jätkub neljale inimesele.

1 l piima
3 suurt muna
1 dl suhkrut jagatuna
1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vanillikaunapastat
0,5 sl kartulitärklist

1. Eralda munavalged munakollastest ja vahusta 2 sl suhkruga kõvaks vahuks.
2. Lase piimal laiemas madalas potis keema tõusta ja keera kuumus väikeseks. Tõsta munavalgepallid supilusikaga piima sisse, kuumuta mõlemat poolt kiiresti läbi (kui pall hakkab paisuma, keera see piimas ümber) ja tõsta vahukulbiga taldrikule. Kuumuta palle portsude kaupa.
3. Kastme jaoks vahusta munakollased ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde kartulitärklis. Kalla kuum piim tasapisi vahtu segades selle sisse. Siis kalla kaste potti tagasi ja kuumuta seda segades, kuni see pakseneb.
4 Jahuta kaste ja serveeri lumepallidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar