esmaspäev, 16. november 2020

 Riis köögiviljadega



Riis köögiviljadega on lihtne ja kiire toit, mida võib süüa omaette või lisandina lihale-kalale. Iseäranis lihtne on teha seda külmutatud köögiviljadega ning minu lemmikuks on porgand ja hernes. Samuti võib roale lisada oma maitse järgi mingeid ürte või mõnda maitseainesegu. Aga hea meki annab ka lihtsalt puljongipulber.

Vaja läheb:

1,2 dl riisi
2,5 dl vett
200 g külmutatud köögivilju
1 sl puljongipulbrit (nt köögivilja oma, kus on juba ka maitseroheline sees)

1. Sõreda riisi saamiseks loputa riis tärklise eemaldamiseks paar korda käesooja veega läbi. Võid riisi kohe päris julgelt vees peo vahel mudida.
2. Pane riis veega keema. Kui vesi on keema tõusnud, lisa puljongipulber ja köögiviljad ning lase ainetel väikesel kuumusel vaikselt podiseda.
3. Kui riis on juba peaaegu pehme, keera kuumus kinni ja lase riisil kaane all lõpuni pehmeks haududa.

Sedakorda serveerisin riisi-köögiviljasegu praetud kalapulkade
ja külma valge kastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar