laupäev, 7. november 2020

 Rohelise kattega lõhe



Minu klassika - üks väga lihtne moodus küpsetada maitsev ja mahlane lõhe (või ka forell) portsude kaupa. Mingit konkreetset retsepti selleks pole, ainete kogused tuleb lihtsalt valida oma maitse ja tunnetuse järgi, aga mingi umbkaudse juhendi annan ikka. Küpseta lõhetükke nii palju kui soovid, kas ainult endale, oma perele või kümnele külalisele, ning serveeri meelepärase lisandiga.

Kahe tüki lõhefilee kohta läheb vaja:

2 kuhjaga sl majoneesi
2 kuhjaga sl hakitud maitserohelist (nt tilli, peterselli, basiilikut ja/või estragoni)
1 väike küüslauguküüs, purustatult
soola
musta pipart

1. Lõika lõhefilee portsudeks ja maitsesta natukese soola ja musta pipraga.
2. Pane hakitud maitseroheline uhmrisse ja hõõru natukese soolaga läbi. Sega juurde küüslauk ja majonees.
3. Määri maitserohelise-majoneesisegu lõhetükkidele, nii et ka küljed oleksid kaetud, ja küpseta umbe 230 kraadi juures 15-20 minutit.

NB Kui uhmrit ja uhmrinuia pole, võid hõõruda maitserohelist tugevas kausis pudrunuia või väiksese puulusikaga.
Majoneesi kogust saad hinnata lõhetükkide suuruse järgi - kui palju umbes tüki ära katab.

Kattes võiks kasutada vähemalt kaht maitserohelist.

Kate hoiab kala mõnusalt mahlase. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar