kolmapäev, 21. oktoober 2020

 Majoneesiküpsised



Igavesti hõrgud ja muredad küpsised, mille retsept on pärit taas sügavast nõukaajast. Osa tavalist nisujahu asendasin Loona talu veski nisupüüliga, mis on päris tore jahu ja mida olen katsetanud juba igasugustes küpsetistes-saiades (soovitan!), ning maitsenüansi andmiseks lisasin tainasse ka natuke jahvatatud kaneeli ja ingverit. Küpsised on hea vaheldus koogile ja neid saab magusaisu rahuldamiseks tasapisi näksida päris mitu päeva.

200 g majoneesi
200 g võid, toasooja
1 muna
2 dl suhkrut
näpuotsatäis soola

8 dl jahu (asendasin pool Loona talu nisupüüliga)
1/3 tl söögisoodat
1/3 tl jahvatatud kaneeli, soovi korral
1/3 tl jahvatatud ingverit, soovi korral

1. Vahusta toasoe või suhkruga ning sega juurde sool, muna ja majonees.
2. Lisa sooda ja, kui kasutad, kaneeli-ingveriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks massiks.
3. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile väikesed tainapätsid (mina kasutasin kondiitrikoti abi) ja vajuta märjaks kastetud lusika või kahvliotsaga laiaks. Küpseta küpsiseid umbes 230 kraadi juures 15 minutit, kuni need hakkavad värvuma pealt kuldselt pruuniks.

Sellest kogusest tuleb 2-3 plaaditäit olenevalt sellest, kui tihedalt küpsised plaadile paned, aga küpsistele tasub jätta piisavalt suured vahed, sest need vajuvad küpsetamisel natuke laiemaks.

Suusulavad ja hõrgud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar