kolmapäev, 7. oktoober 2020

 Peedi-riisivorm



Peet ja riis - jälle üks tore kooslus ja silmalegi ütlemata rõõmus roog. Eks see värvilise peediga toimetamine natuke rohkem tegemist nõuab, aga kui kindad abiliseks, pole asi sugugi nii hull. Valmis saab mõnusalt maitsekas ja mahlane vormiroog, mida jagub suuremale perele või väiksemale paariks söögikorraks.
Soovi korral võib hakkliha ära jätta ja saabki lihata toidu.
Vormi küpsetasin 25 x 30 cm vormis ja ainete kogused on jällegi soovituslikud.

2,4 dl riisi, topeltkogus vett ja puljongikuubik või sl puljongipulbrit
1 suur sibul, viilutatult
2 küüslauguküünt, peeneks hakitult
2 väikest peeti, pulkadeks hakituna
2 keskmise suurusega porgandit, pulkadeks hakituna
300 g hakkliha (soovi korral võib ära jätta)
soola
musta pipart
jahvatatud muskaatpähklit
maitserohelist (nt peterselli, tüümiani)
õli praadimiseks

3 muna ja piima nii palju, et segu saab kokku liiter
näpuotsatäis soola
riivjuustu

1. Keeda riis puljongis peaaegu pehmeks.
2. Kuumuta sügaval pannil õli ja prae selles sibulad kergelt läbi. Lisa pannile hakkliha ning kui see hakkab juba värvi muutma, lisa ka peedi- ja porgandipulgad ja kuumuta läbi. Maitsesta segu soola, pipra ja muskaatpähkliga. Sega juurde keedetud riis ja maitseroheline ning pane segu küpsetusvormi.
3. Klopi munad lahti, sega juurde piim ja lisa näpuotsatäis soola. Kalla muna-piimasegu riisisegule peale ja riputa riivjuustuga üle.
4. Küpseta vormi 180 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni see muutub pealt kuldselt pruuniks.

Mina hakkisin peedi ja porgandi pulkadeks, sest nii annavad need vormile tekstuuri, aga lihtsuse mõttes võib need ka jämedalt riivida.

Kergelt läbi praetud hakkliha ja köögiviljasegu maitserohelisega.

Siin on juba lisatud riis ja kogu segu vormi pandud
ning ootab muna-piimasegu peale.

Ja ongi vorm valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar