neljapäev, 9. juuli 2020

Rabarberi-plaadikook



Nii kaua, kui mäletan ennast, mäletan ka seda kooki. Lihtne teha ja sellesse võib segada peale rabarberi ka õunu või tikreid. Küpsetad väiksemal plaadil, tuleb kohevam kook, õhema koogi austajad võivad aga kasutada suuremat plaati. Meie peres oli selle nimi "4-3-2-1" ehk siis 4 muna, 3 klaasi jahu, 2 klaasi suhkrut ja 1 pakk margariini või võid. Nii lihtne oli meelde jätta. Retsepti panen siia tänapäevaste mõõtudega.

4 muna
4 dl suhkrut
200 g võid
6 dl jahu
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
umbes 500 g rabarberit ehk tükeldatult 1 liiter
0,5 tl jahvatatud kaneeli, soovi korral

1. Sulata või. Hõõru munad ja suhkur heledaks vahuks. Nirista või tasapisi segades munavahu hulka.
2. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning sega tainasse. Siis sega juurde rabarberitükid ja kaneel, kui seda kasutad.
3. Tõsta tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja küpseta kooki umbes 200 kraadi juures 35-40 minutit, kuni see muutub pealt kuldselt pruuniks.

NB Taina kogust on hea poole väiksemat teha, et ka väikeses vormis või plaadil õhem kook saada.

Sedakorda küpsetasin koogi väiksel plaadil ...

... ja tuli mõnusalt kohev kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar